Nyheter

SECITS tecknar samarbetsavtal med A3 IT AB för molnbaserade IP kameratjänster

Säkerhetsföretaget Secits har ingått ett treårigt avtal med A3 IT AB gällande leveranser av IP-baserade kameratjänster till A3s företagskunder. A3 IT AB är ett företag inom A3 Allmänna IT - och Telekomaktiebolaget (publ) som är ett av Sveriges ledande bredband- och telefoniföretag. A3 stärker härmed sitt erbjudande till sin befintliga stora mängd företagskunder samt ger ett mervärde i att söka nya kunder. Parterna uppskattar värdet på avtalet till 6 miljoner kronor per år.

Genom lösningen vill A3 erbjuda sina företagskunder trygghet och en säkrare arbetsplats utöver de tjänster de har idag.

Som en del av samarbetet levererar Secits paketerade kameralösningar till A3 som i sin tur lägger in dessa i sitt totalerbjudande till sina företagskunder. Genom en säker internetuppkoppling i A3 nät kopplas kameror upp mot Secits driftcentral. I tjänsten ingår löpande driftövervakning och service utformat som ett månadsabonnemang.

- Efter att ha utvärderat Secits för att säkerställa att de motsvarar våra förväntningar på våra högt ställda krav på dels en teknisk väl utformad lösning och en prispaketering som passar vår affärsmodell tecknar vi nu detta treåriga avtal och ser fram emot ett vidare stärkt samarbete säger Peter Bylundh Head of IT inom A3 IT AB.

- Vi är stolta över detta avtal som lgger i linje med vår strategi att levererar moderna molnbaserade kameratjänster som bidrar till att trygga och förebygga verksamheter och anställda. Avtalet stärker vår redan starka försäljning och den starka lönsamma tillväxt vi just nu upplever säger Hans Molin, VD på Secits.

Så funkar det
Säker internetuppkoppling via A3s nät av IP kameralösningarna hanteras centralt, från driftcentralen. Driftcentralen sköter löpande driftövervakning och service samt uppdateringar av programvaror. I och med den centrala övervakningen kan A3s företagskunder på ett kostnadseffektivt sätt trygga sina verksamheter.

Secits har sedan tidigare ett stora myndigheter, banker och detaljhandelskedjor som långvariga kunder. Inom detaljhandeln märks t ex Ahlsell, Stadium, Synsam, Netto, Lidl, Kicks och Bergendahlsgruppen, samt två stora internationella modekedjor.

2018-10-03

För ytterligare information:
Hans Molin VD
Tel: 073 049 89 55
E-post: hans.molin@secits.se
Läs mer på: www.secits.se

Om SECITS
Secits är ett modernt säkerhetsföretag som bidrar till att skapa trygga miljöer för kunder inom bank, retail och offentlig sektor. Lösningarna skräddarsyr vi med hjälp av smarta uppkopplade kameror, varularm och stabil övervakad drift. Företaget kombinerar rötterna i IT-branschen med lång erfarenhet från säkerhetssektorn för att vara den partner som håller ett extra öga för din trygghet. Secits har 30 medarbetare och är sedan 2017 noterade på Nasdaq First North i Stockholm. www.secits.se

Om A3
A3 föddes 2017 och är en sammanslagning av de norrländska företagen AllTele, T3, IT-bolaget Delegate och IT-Total Västernorrland. A3 är en mäktig mix av IT och telekom som täcker allt från hårdvara och servicetjänster till bredband och telefoni.

Vi tycker att det är vettigt med ett personligare företag som vet att mötet är själva grejen. Som bryr sig om att det ska bli bra. Där det inte sitter fast att få hjälp och där vi som vet vad vi pratar om också pratar begripligt. www.a3.se

Informationen i denna rapport är sådan som SECITS Holding AB, 559033-1988, är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades för offentliggörande den3 oktober 2018 klockan 11:00CEST. Bolagets Certified Adviser är Eminova FK.

Filer för nedladdning

IR-kontakt

Arne Nyvelius CFO
investor@secits.se

Prenumerera på pressmeddelanden och rapporter via E-post.