Nyheter

Loomis och Secits ingår avtal om kroppsburna kameror

Loomis och Secits ingår avtal om kroppsburna kameror Säkerhetsföretaget Secits har ingått ett treårigt avtal med värdehanteringsföretaget Loomis gällande leverans av en komplett lösning för krypterade kroppsburna kameror. Kamerorna ska användas av Loomis personal i arbetet med värdehantering. Värdet på avtalet är cirka 60 000 kronor per månad och avtalet är tecknat på 36 månader.

Satsningen på professionella kroppskameror syftar till att dokumentera och bevissäkra värdetransportörernas dagliga arbete. De kroppsburna kamerorna blir en del av trygghets- och säkerhetsarbetet samtidigt som det effektiviserar arbetet inom Loomis.

De nya kamerorna från den marknadsledande leverantören Reveal Media, har bland annat leverererats till Stockholms lokaltrafik samt till den brittiska polisen sedan 2007. Förutom leveransen av själva kamerorna som sker i form av ett abonnemang, kommer Secits även ta ett driftansvar för hela kameralösningen.

- Med moderna krypterade kameror får vi nu ytterligare ett verktyg för hög kvalitet, effektivitet och säkerhet för vår personal som dagligen ansvarar för en viktig del av kontanthanteringen i samhället, säger Patrik Lundgren, säkerhetschef på Loomis. Efter att ha utvärderat Secits lösning för kroppsburna kameror vet vi att de motsvarar våra högt ställda förväntningar. Därför tecknar vi nu ett treårigt avtal och ser fram emot ett starkt samarbete fortsätter han.

- Vi värderar detta avtal mycket högt och är stolta att kunna stötta Loomis och dess personal i sitt viktiga arbete. Vi ser att användningen av kroppsburna kameror ökar på olika håll i samhället och blir allt viktigare för tryggheten hos utsatta yrkesgrupper, säger Hans Molin, VD på Secits.

Secits har, genom dotterbolaget MKS, bland annat levererat kroppsburna kameror till den svenska polisen och Stockholms lokaltrafik sedan 2014 och erbjuder marknadens mest beprövade modeller för professionell användning.

2018-12-11

För ytterligare information:
Hans Molin, VD
Tel: 073-049 89 55
E-post: hans.molin@secits.se

Om Loomis
Loomis är specialisten på kontantflöden och arbetar uteslutande med att tryggt, säkert, pålitligt och effektivt hantera kontanter och värdeföremål som finns i samhället. Totalt har Loomis i Sverige cirka 900 medarbetare med placering på 13 orter. www.loomis.se

Om SECITS
Secits är ett modernt säkerhetsföretag som bidrar till att skapa trygga miljöer för kunder inom bank, retail och offentlig sektor. Lösningarna skräddarsyr vi med hjälp av smarta uppkopplade kameror, varularm och stabil övervakad drift. Företaget kombinerar rötterna i IT-branschen med lång erfarenhet från säkerhetssektorn för att vara den partner som håller ett extra öga för din trygghet. Secits har 30 medarbetare och är sedan 2017 noterade på Nasdaq First North i Stockholm. www.secits.se

Informationen i denna rapport är sådan som SECITS Holding AB, 559033-1988, är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades för offentliggörande den 11 december 2018 klockan 20:30. Bolagets Certified Adviser är Erik Penser Bank.

Filer för nedladdning

IR-kontakt

Arne Nyvelius CFO
investor@secits.se

Prenumerera på pressmeddelanden och rapporter via E-post.