Investor relations

På den här sidan kan du hitta finansiella rapporter, nyheter och annan information som rör SECITS.

Nyheter

VD har ordet - en midsommarhälsning

Så här inför midsommar vill jag passa på att formulera en sommarhälsning till våra kunder, investerare, medarbetare och andra som följer oss.

Hektisk tid
Våren har inneburit högtryck. Inte bara vädermässigt, utan också för Secits verksamhet. Vi har ett starkt orderläge och alla tre affärsområden - retail, bank och offentlig sektor - levererar med full kapacitet. Faktiskt så pass starkt att vi just nu hyr in extra resurser för att hinna med alla åtaganden och installationer inför semestrarna. Sommaren blir fortsatt hektisk, vilket kommer bidra till ett gynnsamt resultat under de återstående kvartalen.

Smart teknik för framtidens handel
Jag är särskilt stolt över att se att så många befintliga kunder väljer att ge oss förnyat och utökat förtroende. Inte minst inom dagligvaruhandeln, som sedan tidigare är en stor och viktig kundgrupp för Secits, satsar man på uppgraderade kamerasystem. Retail-branschen i allmänhet står som vi vet inför en stor omvandling. Vi är bara i början av en utveckling där IP-baserade system blir navet i en uppsjö av smarta tekniktjänster för handeln. Jag är övertygad om att det är de handlare som vågar satsa på nya kreativa koncept med tekniken som möjliggörare, som blir framtidens vinnare.

Förutom den nya generationens smarta uppkopplade kameror inom retail, ser vi stor potential i att även koppla på exempelvis analystjänster för kundbeteende och IP-baserat ljud. Också nya koncept som talar till kundernas förändrade köpbeteende, så som obemannade dygnet-runt-öppna butiker, e-handel och hemleveranser, behöver våra trygga uppkopplade lösningar. Ett av de första svenska exemplen är Doowin, ett butikskoncept som ska göra det enkelt för kunder att köpa kompletta lösningar för dörrar och fönster, där Secits levererat trygghetssystemen. Sammantaget öppnar detta för ytterligare affärsmöjligheter för Secits i form av merförsäljning till befintliga kunder, men också helt nya kontakter.

Bankerna säkrar nya kundmöten
Bankerna är en annan bransch i förändring. Förutom att även de ställer om och uppdaterar sina kontor med ny teknik, ser vi också här exempel på nya innovativa sätt att möta kunderna. Ett strålande exempel är bankbussen, ett mobilt bankkontor som erbjuder rådgivning närmare kunderna. Här behöver naturligtvis säkerheten följa med hela vägen ut. Som pålitlig säkerhetspartner är vi på Secits hedrade att få skräddarsy de lösningar som behövs.

Ny lag förenklar kamerabevakningen
I dagarna har den nya kamerabevakningslagen klubbats igenom i Riksdagen. Den kommer förenkla kamerabevakningen på offentliga platser, vilket ger Secits ett stärkt affärsläge även här. Vi upplever en ökad förfråga på våra tjänster och har pågående processer med större myndigheter.

Inom offentlig sektor ser vi sedan tidigare ökad efterfrågan på kroppskameror från t ex lokaltrafik, ordningsmakt och sjukvård, men också från andra som verkar i olika typer av offentliga miljöer. Ett exempel är sommarens musikfestivaler. Efter de senaste årens uppmärksamhet kring festivalbesökarnas säkerhet, är vi stolta över att i år bidra till tryggare och säkrare miljöer genom att erbjuda ett nytt koncept med kroppsburna kameror. Ni som följer TV-programmet Tunnelbanan ser också där våra kroppsburna kameror.

Hos oss håller högtrycket i sig. Låt oss hoppas att det även gäller sommarvädret. Ha en skön sommar!

Hans Molin, CEO (och medgrundare av) SECITS Holding AB Publ

Filer för nedladdning
2019-06-14

Säkerhetsföretaget Secits har ingått ett långsiktigt avtal med GANT Sweden AB gällande leverans av säkerhetslösningar i form av trygghetskameror, Axis IP ljud samt varularm till GANT's hela butiksnät i Sverige. Avtalsvärdet är inte känd vid tidpunkten för avtalsskrivandet då inga miniminivåer är avtalade.  

2019-05-28
Regulatorisk

Vid årsstämman i SECITS Holding AB (publ), som hölls i Haninge den 28 maj 2019, fattades bl.a. följande beslut:

2019-05-24
Regulatorisk

På inrådan av Secits har Fortinet utvecklat en funktion för skydd mot avancerade hot i form av dataintrång. Funktionen är nu implementerad i Fortinets switchsortiment. Funktionen innebär att Secits kameraleveranser blir än mer säker mot möjligt dataintrång.

2019-04-29
Regulatorisk

Säkerhetsföretaget Secits publicerar idag kallelse till årsstämma. Denna information publiceras också på företagets hemsida samt i Dagens Industri och i Post- och Inrikes tidningar.

2019-04-29

Secits går nu in i en expansiv fas efter arbetet med att bygga en effektiv bolagsstruktur sedan börsnoteringen 2017. Valberedningens focus har bestått i att hitta personer med unika kompetenser för att på bästa sätt stödja Secits i den fortsatta utvecklingen.

2019-04-02
Regulatorisk

Säkerhetsföretaget MKS Sverige AB, som är en del av Secits-koncernen, har tilldelats uppdraget genom en offentlig upphandling rörande ramavtal med Trafikförvaltningen inom Stockholms läns landsting kring stationära trygghetskameror till Stockholms tunnelbana och pendeltågsstationer. Ramavtalet uppskattas av Secits vara värt cirka 20 miljoner kronor och löper över tre år med möjlighet till förlängning med upp till två år.

2019-03-26
Regulatorisk

Som en del av den långsiktiga finansieringslösning Secits avtalat med Formue Nord delas nu teckningsoptioner ut till alla befintliga aktieägare.

2019-03-06

Idag den 6 mars 2019 inleds handel med Secits Holding AB av serie TO1 2018/2023 som Secits Holding AB (publ) ("Secits") delar ut till sina aktieägare vilket Secits offentliggjorde den 12 december 2018.

1
2
...
8
>>

Prenumerera

Pressmeddelanden och rapporter via E-post.

Några av våra samarbetspartners