Nyheter

Secits har tilldelats upphandling med Region Stockholm gällande ramavtal för trygghetskameror till tunnelbana och pendeltåg [- överklagan pågår]

Säkerhetsföretaget MKS Sverige AB, som är en del av Secits-koncernen, har tilldelats uppdraget genom en offentlig upphandling rörande ramavtal med Trafikförvaltningen inom Stockholms läns landsting kring stationära trygghetskameror till Stockholms tunnelbana och pendeltågsstationer. Ramavtalet uppskattas av Secits vara värt cirka 20 miljoner kronor och löper över tre år med möjlighet till förlängning med upp till två år.

Ramavtalet tecknas både för att succesivt kunna ersätta gamla kameror i kollektivtrafiken och för även nyinvesteringar. Kamerorna i ramavtalet är kompatibla med det befintliga trygghets-kamerasystemet och leveransen från Secits omfattar kameror från tillverkaren Axis med tillbehör och supporttjänster.

Enligt Trafikförvaltningens utvärdering har MKS Sverige AB inkommit med det anbud som är det mest ekonomiskt fördelaktiga med hänsyn till det bästa förhållandet mellan pris och kvalitet.

- Vi är stolta över att ha tilldelats upphandlingen med att leverera trygghetskameror till Stockholms kollektivtrafik och ser fram emot att utveckla ett långsiktigt samarbete. Vi tilldelades upphandlingen i hård konkurrens med stora aktörer inom säkerhetsbranschen, vilket är ytterligare ett bevis för att vi har ett konkurrenskraftigt erbjudande, säger Hans Molin, VD på Secits.

Varje vardag reser cirka 800 000 människor med kollektivtrafiken i Stockholms län. Stockholms lokaltrafik (SL) jobbar sedan tidigare aktivt med att öka tryggheten för resenärer och personal i kollektivtrafiken. Idag finns ungefär 4500 stationära trygghetskameror installerade i tunnelbanan och på pendeltågsstationer som sköts av SL. Med kamerorna kan SL:s trygghetscentral ha uppsikt över vad som händer på stationerna i realtid.

Överklagandetiden för den offentliga upphandlingen pågår då en annan part överklagat och besked från kammarrätten inväntas i närtid.

2019-04-02

För ytterligare information:
Hans Molin, VD
Tel: 073049 8955
E-post: hans.molin@secits.se

Om SECITS
Secits är ett modernt säkerhetsföretag som bidrar till att skapa trygga miljöer för kunder inom bank, retail och offentlig sektor. Lösningarna skräddarsyr vi med hjälp av smarta uppkopplade kameror, varularm och stabil övervakad drift. Företaget kombinerar rötterna i IT-branschen med lång erfarenhet från säkerhetssektorn för att vara den partner som håller ett extra öga för din trygghet. Secits har 30 medarbetare och är sedan 2017 noterade på Nasdaq First North i Stockholm. www.secits.se

Informationen i denna rapport är sådan som SECITS Holding AB, 559033-1988, är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades för offentliggörande den2 april 2019 klockan 15:10CET. Bolagets Certified Adviser är Erik Penser Bank.Telefon: +46 8 463 83 00, E-post: certifiedadviser@penser.se

Filer för nedladdning

IR-kontakt

Arne Nyvelius CFO
investor@secits.se

Prenumerera på pressmeddelanden och rapporter via E-post.