Nyheter

SECITS helägda dotterbolag MKS lanserar en unik IoT-baserad mobil kameratjänst

MKS har tillsammans med AddSecure, HIKVISION och Mirasys utvecklat en helt ny mobil kameratjänst som använder 4G-nätet. Kameran är utrustad med SIM-kort och lösningen erbjuder kameraövervakning där det inte finns fiber/bredband eller motsvarande. Ordervärdet första året beräknas uppgå till 2 Mkr.

Det handlar om 4G-baserade fasta och mobila kameror.

"Kunder finns exempelvis inom transport, blåljusmyndigheter, offentliga sektorn, byggsektorn, flygplatser, hamnar samt inom den privata sektorn. Efterfrågan är idag stor och vi har redan påbörjat leveransen av denna tjänst", säger Hans Molin, VD på SECITS.

Tjänsten erbjuds som ett månadsabonnemang inklusive kamera, SIM-kort säker överföring, mjukvara och en VSaaS-baserad (Video Sureveillance as a Service) serverlösning för inspelning och lagring av material.

"Hela marknaden förändras från att vara lokal till uppkopplad och mer global. Det är en enorm tillväxt på nya typer av IT-baserade säkerhetstjänster som följer kundernas behov. Vi är stolta att vara en del av den utvecklingen tillsammans med dessa strategiska partners", säger Hans Molin, VD på SECITS.

Om parterna;
AddSecure har utvecklat och marknadsfört lösningar för säker kommunikation sedan början av 70- talet. Idag erbjuder man lP-baserade lösningar i olika fasta och mobila nätlösningar från huvudkontoret i Stockholm. HIKVISION från Kina är en av de ledande globala aktörerna i säkerhetsbranschen.
Mirasys är ett finskt företag med 20 års erfarenhet av utveckling av programvara för säkerhetsbranschen.

2017-10-04

För ytterligare information:
Hans Molin VD
Tel: 073-049 89 55
E-post: hans.molin@secits.se

Om SECITS
SECITS är ett av Sveriges största nationella kameraövervakningsföretag. Vi erbjuder kameraövervakning, banksäkerhet, processövervakning, egen modern driftshall för säker övervakning samt egen molntjänst

Informationen i denna rapport är sådan som SECITS Holding AB (publ), 559033-1988 är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning och lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades för offentliggörande den 2017-10-04 klockan 08:12 CEST. Bolagets Certified Adviser är Eminova FK.

Filer för nedladdning

IR-kontakt

Arne Nyvelius CFO
investor@secits.se

Prenumerera på pressmeddelanden och rapporter via E-post.