Nyheter

Förtydligande samt en mindre korrigering av pressmeddelande av den 30 maj, avseende långsiktig finansieringslösning

Styrelsen för Secits Holding AB offentliggjorde den 30 maj 2018 ett pressmeddelande avseende en beslutad företrädesemission och ingående av intentionsavtal om ytterligare finansieringsutrymme, baserat på konvertibla lån. I det tidigare pressmeddelandet benämndes konvertibelarrangemanget som "kreditfacilitet". För undvikande av missförstånd önskar styrelsen förtydliga informationen kring denna facilitet, samt göra en mindre rättelse.

Intentionsavtalet avser rätten för Secits Holding AB att under en 24-månadersperiod vid behov avropa kontanta utbetalningar från Formue Nord AS till ett totalt belopp om upp till totalt 12 MSEK. Dessa utbetalningar utgörs i form av konvertibla lån, vilka skall konverteras till aktier i enlighet med de i det föregående pressmeddelandet presenterade villkoren.

Konvertering kan ske vid ett eller flera tillfällen, men senast inom 12 månader från varje avrop. Återbetalning av kontanta medel kommer inte att förekomma, då lånen skall regleras genom konverteringar till aktier. Ingen ränta utgår för perioderna mellan utbetalningar och konverteringar.

Secits Holding AB förbinder sig enbart att utnyttja denna facilitet vid ett tillfälle, till ett belopp om 1 MSEK. Resterande utrymme kan utnyttjas på Bolagets önskemål i samband med eventuella uppkommande kapitalbehov under den aktuella 24-månadersperioden.

I pressmeddelandet av den 30 maj beskrevs att Bolaget förbinds att utnyttja faciliteten i en större omfattning. Denna uppgift korrigeras således härmed i enlighet med föregående stycke.

"Då vi fått några frågor som tyder på att det tidigare meddelandet kan ha tolkats som om Bolaget avser uppta lån eller krediter önskar vi för säkerhets skull publicera detta förtydligande", säger Gerhard Larsson, styrelseordförande för Secits Holding AB.

"Vi anser att denna uppgörelse, vilken utgör en anpassad variant av en så kallad Equity Line, i kombination med den förestående företrädesemissionen utgör en relevant och kostnadseffektiv finansieringslösning för fortsatt expansion. De åtaganden som Bolaget ingår är i sammanhanget mycket begränsade, och vi bestämmer själva i vilken omfattning vi vill utnyttja faciliteten framöver. Arrangemanget ger oss under kommande två år möjligheten att med stor flexibilitet kunna agera på uppkommande intressanta affärsmöjligheter i den expansiva säkerhetsbranschen. Det vore därför olyckligt om upplägget initialt skulle missförstås av någon utomstående bedömare."

2018-05-31

Då detta meddelande innehåller en korrigering av en uppgift i pressmeddelandet av den 30 maj 2018 anser styrelsen att innehållet i detta pressmeddelande, vad avser korrigeringen, är sådan som SECITS Holding AB, 559033-1988, är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning och lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades för offentliggörande den 31 maj 2018 klockan 08:30 CEST. Bolagets Certified Adviser är Eminova FK.

Om Secits
Secits är ett modernt säkerhetsföretag som bidrar till att skapa trygga miljöer för kunder inom bank, retail och offentlig sektor. Lösningarna skräddarsyr vi med hjälp av smarta uppkopplade kameror, varularm och stabil övervakad drift. Företaget kombinerar rötterna i IT-branschen med lång erfarenhet från säkerhetssektorn för att vara den partner som håller ett extra öga för din trygghet. Secits har 30 medarbetare och är sedan 2017 noterade på Nasdaq First North i Stockholm.

Filer för nedladdning

IR-kontakt

Arne Nyvelius CFO
investor@secits.se

Prenumerera på pressmeddelanden och rapporter via E-post.